Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Walkie Talkie rundade allt

Foto: Ola Westerberg/TR Bild
Walkie Talkie och Per Linderoth. Foto: Ola Westerberg/TR Bild

Per Linderoths Walkie Talkie lottades till bakspår på tillägg. Men det spelade ingen roll. Det femåriga stoet växlade enkelt ned motståndet den sista biten.

Publicerad:

Med ett drygt varv kvar till mål började Per Linderoth att avancera via tredjespår med egentränade Walkie Talkie (e. Zola Boko). Ekipaget fick två hästar framför sig, men när Linderoth gav full marschorder in på upploppet sköt Walkie Talkie till starkt och segern blev till slut enkel.

Det här var tredje årssegern, varav den andra inom rikstoton, för Walkie Talkie. Segertiden skrevs till 1.14,5/2160 meter.
– Det var galopper på en del konkurrenter. Hästen fick ett vilsamt lopp och bra ryggar, men hon avslutade bra absolut. Jag tror nog att bästa hästen vann. Hon har gjort storstilade prestationer under hela året, sade Per Linderoth.

Walkie Talkie är uppfödd av Menhammar Stuteri och ägs av Bröderna Davidssons rörteknik. Hästen sköts av Ingela Claeson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.