Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Walmann fick revansch

Foto: MARIA HOLMÉN
Roger Walmann tog hem båda tröstfinalerna i E3. Foto: MARIA HOLMÉN

Caddie Lisieux var en av favoriterna att vinna långa E3-finalen för ston, men en galopp i försöken förstörde planerna. En liten tröst är att treåringen vann E3-Consolation i Eskilstuna igår kväll.

Publicerad:

Roger Walmann-tränade Caddie Lisieux (e. Ready Cash) fick femte ytter från bakspår och redan 1.050 kvar styrde Örjan Kihlström på i tredjespår. Drygt 450 kvar satt ekipaget i ledningen och via finfin slutrunda vann hon på 1.14,6a/2.140 meter.

Även i E3-Consolation i hingstklassen gick segern till Roger Walmann och Örjan Kihlström. Cavalier Brodde (e. Muscle Hill) fick trava mestadels utvändigt utan rygg och avgjorde på 1.14,9. Förstapriset i båda tröstfinalerna var 80.000 kronor. Idag avgörs finalerna i E3.

Banrekord i comebacken

Sjuårige Knows Nothing (e. Kadabra) svarade för en strålande comeback när han vann Mälarpriset i överlägsen stil. Reijo Liljendahls häst hade inte startat sedan november ifjol och segrade på vassa 1.10,1a/21.640 meter, vilket är banrekord för femåriga och äldre utländska hingstar/valacker. Förstapriset uppgick till 75.000 kronor.

Diamantstoets final med 200.000 kronor till vinnaren gick till Patrik Jacobssons Kiss Me Kate T.J. (e. Adrian Chip). Fyraåringen tog en bekväm spetsvinst i händerna på Ulf Ohlsson på 1.15,2/2.140 meter.

Daniel Redéns Wild Honey (e. Cantab Hall) bärgade tredje raka segern på svensk mark när hon segrade i ett fyraåringslopp för ston. Örjan Kihlström placerade tidigt den USA-födda hästen i ledningen och fick bestämma, men det blev en tuff strid in på mållinjen. Vinnarhålets Cuise la Motte blev närgången och noterade samma tid som Wild Honey.
Såväl vinnaren som Björn Goops franska nyförvärv landade på 1.12,8a/2.140 meter. Förstapriset var 35.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.