Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Walmanns plan för Dibaba: "Jättefin årsdebut"

Foto: Lena Emmoth
Nästa start för Dibaba blir uttagningsloppen till Drottning Silvias Pokal fredagen den 27 april. Foto: Lena Emmoth

Dibaba stod för en övertygande årsdebut – Roger Walmann var så pass nöjd att han lät henne stå över Breeders Crown i Örebro. Nu berättar tränaren om årets planer för stallets stjärna.

Publicerad:

Roger Walmanns stjärnhäst Dibaba (e. Ready Cash) stod för en övertygande årsdebut när hon vann i Gävle på skärtorsdagen på 1.13,0a/2140 meter. Walmann var så pass nöjd att han lät henne stå över en tilltänkt start i Örebro.
– Jag var väldigt nöjd med hennes insats. Det kom lite kritik från vissa håll att hon var nära på att galoppera i loppet, men det är inget nytt för mig. Hästen är lite krånglig och jag tycker att det var en jättefin årsdebut. Hon var så pass fin att jag valde att låta henne stå över Breeders Crown i Örebro som jag deklarerat om att starta i, säger Roger Walmann.

Istället blir nästkommande uppgift för Dibaba uttagningsloppen till Drottning Silvias Pokal på Åbytravet fredagen den 27 april.
– Hon är där hon ska vara nu och det är en lång säsong. Hon såg jättefin ut i ett jobb senast idag (fredag) och är hon bara frisk ska hon ha god chans att kvala in till finalen, säger Roger Walmann och fortsätter:

– Det hade blivit bra med 14 dagars mellanrum från Örebro, men jag valde som sagt det här upplägget eftersom säsongen är lång och hästen är så pass kvick av sig. Visst, kan allt hända och man kan inte gå och fundera över allt hela tiden. Nu valde jag den här vägen och hoppas att det är rätt.

Hur ser 2018 ut för henne i övrigt?
– Efter det här är hennes nästa stora mål Stochampionatet och efter det siktar så vi klart på Stoderbyt och Breeders Crown. Det kan bli ytterligare något lopp, men inget jag har planerat.

Dibaba har hela tiden tävlat med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag och några ändringar den närmsta tiden är inte aktuella.
– Nej, det är ingenting jag tänkt på inför nästa start i alla fall. Vi kommer att köra henne precis som innan.

Är du sugen på att testa något nytt längre fram?
– Det kan bli tal om det senare, absolut. Vi följer hela tiden utvecklingen på hästen, men jag kommer inte att laborera något inför Drottningens.

Fyraåriga Dibaba har på 13 starter tagit åtta segrar och sprungit in 2.890.000 kronor. Hennes främsta merit är andraplatsen i Svenskt Travoaks i oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.