Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Walner skadad – missar Hambot

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Foto: MICKE GUSTAFSSON

Walner, Linda Toscanos så överlägsne treåring, som också var storfavorit till att vinna Hambletonian 2017 – är skadad och missar storloppet.

Publicerad:

Det är på storloppets egna hemsida, hambletonian.com som nyheten kom under torsdagen.
Enligt Linda Toscano handlar det inte om någon allvarlig skada för stjärnan, snarare tvärtom, men däremot kunde inte skadan komma vid en sämre tidspunkt.
Walner har nio segrar på tio starter så här långt under karriären, bland vinsterna finns segrar i storloppen Breeders' Crown och Kindergarten Classic Final som tvååring och i Stanley Dancer för så sent som två veckor sedan. Han har tjänat över 550.000 dollar redan under karriären.
– Det är tungt. Efter senaste loppet blev han lite tjock i höger framben, vi kollade upp det och behandlade också. Det hela såg bra ut, vi joggade honom varje dag och han har varit hundraprocentig på benet, men så tränade jag några vändor och efter det jobbet var benet lite tjockt. Hade det varit ett lopp, hade vi kanske chansat, men nu handlar det om två heat. Han är för speciell för oss, så vi vill inte chansa. Vi väljer att gå ut med informationen redan i dag så alla som vill ta chansen, ska ta den. Jag förstår om någon kanske valt att inte starta, att Walner helt enkelt skrämt bort en del hästar, men nu hoppas jag att de tar chansen och skapar den fantastiska tävlingsdag som det ändå handlar om, säger Linda Toscano till Harnessracing.com.

Ger Long Tom rejäl chans
Det öppnar därmed upp loppet rejält, bland annat för Marcus M Melander vars Long Tom varit med i diskussionen kring Hambletonian länge.
För Long Tom lär det även innebära att han får behålla sin ordinarie kusk, Tim Tetrick med tanke på att kuskens förstaval nu inte kommer till start.
Long Tom köptes in på auktion av Reijo Liljendahl som ettåring, åkte över till Sverige för uppträning, innan han flögs tillbaka för träning och tävling i USA hos Marcus M Melander.
Mer information kommer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.