Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wången vann Gymnasieligan

Foto: ANNA PERSSON
Wången gymnasium. Foto: ANNA PERSSON

Travtävlingen Gymnasie- och Utselningsligan, för Sveriges gymnasieelever med inriktning trav, är avgjord. Årets segrande gymnasium är Wången.

Publicerad:

Sedan oktober har Gymnasie- och Utselningsligan pågått. Nu, åtta månader senare, är tävlingen för Sveriges travgymnasieelever avgjord. Årets segrande gymnasium är Wången strax utanför Östersund och Josefine Thorsell från Uddetorps gymnasium knep förstaplatsen i Utselningsligan.

I Gymnasieligan har hästarna från travskolorna Lillerud, Kvinnersta, Uddetorp, Stiernhöök, Wången och Berga tävlat emot varandra. Hästarna har då samlat poäng och eleverna från skolorna som har varit med och selat ut hästarna har då också kunnat samla poäng. 
 
Tävlingens syfte är att ge eleverna erfarenhet kring träning och tävlingsstarter samt motivera och utveckla deras travkunskaper. I förstapris ges en sulky och de övriga två pallplatserna belönas med en sele.
 
Resultat Gymnasieligan:
1. Wången 42 poäng.
2. Uddetorp 35 poäng.
3. Stiernhöök 20 poäng.
 
Resultat Utselningsligan:
1. Josefine Thorsell, Uddetorp 20 poäng.
2. Ebba Göthberg, Uddetorp 17 poäng.
3. Sandra Nykvist, Stiernhöök 7 poäng.
3. Ebba Janius, Berga 7 poäng.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.