Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerholm kontrade

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Nicklas westerholm vann det mest penningstinna loppet under fredagskvällen på Bergsåker genom Ola Montana. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Nicklas Westerholm har en stark utveckling som färsk proffstränare på Romme och vann nu ett av de största loppen hittills genom Ola Montana i Open Trot Stayern (V75-6).

Publicerad:

För att belysa Westerholms stallform kan man bland annat konstatera att han på de senaste 28 starterna som tränare tagit hela 13 segrar! Med Ola Montana (e. From Above) körde han till spets efter 600 meter i ett lopp över mastiga 3.640 meter.
– Eftersom distansen var så lång hade jag på känn att Ulf Ohlsson skulle släppa till oss. Väl där framme var jag både nöjd och inte nöjd med tempot som Danne Edel skruvade upp på utsidan om oss. Ett tag var jag inne på att släppa men efter 1,5 varv kändes tempot ändå ganska lämpligt för att göra det svårt för tilläggshästarna, berättade Nicklas.
Första 2.000 avverkades efter 1.17,3 och det syntes tidigt vilken motståndare som skulle bli värst emot - Bottnas Commandeur i andra ytter. Hans R Strömberg såg också ut att koppla segergreppet mitt på upploppet.
– Ola är väldigt speciell av sig. Före loppen är hästen het, men när vi väl startat känns han flegmatisk. I dag gick hästen dessutom med huva för att jag verkligen ville klara av startögonblicket. Så det tog lite tid innan jag fick upp farten på honom, sade Nicklas, som har höjt kvalitén på sitt stall allt eftersom.
– Det var mycket av klippa och klistra tidigare, så det känns roligt att numera få in bättre hästar som kan vara startklara inom tre månader. Viktig också att det börjar klaffa i lopp med lite större prispengar eftersom vi satsar hårt.
Förstapriset var 200.000 kronor och segertiden skrevs till 1.15,5/3.160 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.