Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerink: "Det går inte att tacka nej"

Foto: MATTIAS HOLMGREN, TR BILD
Foto: MATTIAS HOLMGREN, TR BILD

Efter segern i Criterium de Vitesse plockade Markus Myron fram en rosa biljett till kretsen kring Timoko – som tackade ja på stående fot.

Publicerad:

Det hann inte gå många minuter efter Timokos seger i Criterium de Vitesse innan Markus Myron var framme med en inbjudan till Elitloppet 2017. Timokos tränare Richard Westerink behövde inte ens fundera på saken. 
– Han stod för en riktigt bra insats och slog det tidigare löpningsrekordet. Det är klart att vi ska starta i Elitloppet. Det går inte att tacka nej till en sådan inbjudan och för mig är Elitloppet det största i världen och jag lovar att han kommer vara i fin form. Planen fram dit är inte helt klar. Ordnar de flyg till Lotterian kan det bli start där annars startar vi i Prix Kerjacques på Vincennes, säger Westerink. 
Markus Myron var imponerad över Timokos uppvisning.
– Det blev ett fantastiskt lopp med en väldigt bra vinnare som inte fick någonting gratis. Timoko var väldigt bra och nu är mitt fokus på att få honom till Elitloppet, säger Myron. 
Om Timoko kommer till start som planerat blir det hans femte raka framträdande i Elitloppet. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.