Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westholm har äntligen träffat rätt med Radjah

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Radjah d'Inverne vann tillsammans med Oskar J Andersson. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Radjah d'Inverne var till salu för 20.000 kronor så sent som i höstas. Nu har vinden vänt för den talangfulle fyraåringen som skrällde till på V75.

Publicerad:

En ensam vinnare lyckades sätta den rätta V75-raden. Grunden lades redan i den andra avdelningen där det blev hård körning hela vägen och Team Westholm bjöd på en rejäl skräll. Ledande Uppohoppa fick kraftig massage utvändigt av Trot Kronos under slutrundan. En galopp såg till att Radjah d’Inverne (e. Scarlet Knight) kunde smita ut från innerspåret och finna ryggen på Trot Kronos under slutrundan. Därifrån kunde Oskar J Andersson vänta med attacken då övriga fältet hade svårt att hänga med under slutsvängen. 
– Under upploppet kändes det bra. Det är roligt han får vinna, sade Oskar J Andersson. 
Inte undra på det. Jörgen Westholm berättade i vinnarcirkeln att hästen har gett honom en hel del att fundera på och att den så sent som i höstas var till salu för 20.000 kronor. 
Oskar J Andersson fyllde på: 
– Vi trodde ett tag att han var den mest lovande vi hade i hans årskull, men det visade han aldrig upp då. Jag måste passa på att berömma hästens skötare Camilla Kivinen som har gjort ett fint jobb. 

Sheriff Bi (Toss Out) lyckades med minsta möjliga marginal ta sig förbi Linus Boy in i första sväng i klass I-finalen. Därifrån satte körande Tobias Modig upp ett riktigt hårt tempo under slutvarvet trots e nmycket snabb öppning. När mållinjen närmades sig så kunde fortfarande ingen konkurrent hota och uppvisningen var ett faktum. Segertiden skrevs till 1.13,0a/2.140 meter.  
– Det här är en riktigt fin häst och det här är det största för mig personligen så här lång. Man vet ju aldrig, jag har ett par år kvar, sade kusken. 

Goop gånger två
Björn Goop hade en fin dag på Solvalla. Hans egentränade Västerbo Hard Cash (e. Ready Cash) stod för en riktigt svettig insats efter att ha galopperat bakom bilen och sedan avancerat fram utvändigt om ledande Digital Archive och sedan vinna loppet därifrån. 
– Jag var tvungen att åka fram för att vi skulle få med oss någonting, det gick så sakta. Vi gjorde en del utrustningsförändringar som gjorde mycket på honom. Sedan är det en stark och fin häst med bra lungor, sade Goop efter segern. 
Dessförinnan hade Goop också hunnit med att ta en kuskseger bakom Hans Nilssons Dictionary (e. Ready Cash) i finalen av Diamantstoet. 

Stall Bergh i form
Stall Bergh tog en fin dubbel när Kadett C.D. fick stjärnorna på fall och sedan när Re Doc (e.Love You) ledde silverfinalen från start till mål. En tränar- och skötardubbel för far och dotter (Isabella) Bergh. 
– Re Doc var bättre än någonsin idag och jag var nästan sugen på att trycka av han redan varvet kvar men det ska ju hålla hela vägen hem med, sade Robert Bergh i vinnarcirkeln. 
Delicious U.S. inledde V75-omgången med att ta en enkel spetsseger

Rätt rad: 8-3-2-2-1-4-5
Utdelning
7 rätt: 22.064.229 kr
6 rätt: 163.771 kr
5 rätt: 2.375 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.