Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westholms duo på plats

Foto: null
Stall Westholms hästar är framme i Cagnes-sur-Mer.

NICE. Stall Jörgen Westholm har två hästar till start i Cagnes-sur-Mer under söndagen. Oskar J Andersson och Evelina Månsson sköter bitarna i Frankrike och berättar om resan från Paris till franska rivieran.

Publicerad:

Klockan ringde tidigt för Oskar J Andersson. I ottan reste han ned till Paris för att möta upp stallets Evelina Månsson för vidare resa till Cagnes-sur-Mer inför söndagens tävlingar.
– Det beror på flera anledningar. Evelina skulle åka med två hästar och dessutom köra ett lopp och behövde hjälp under tävlingsdagen och någon som kör bussen. Sedan var tanken att jag skulle ha kört lopp under måndagen, men det blev ingenting... I stället passar jag på med lite fortkörning och att sko lite grann. Jag passar på att slå flera flugor i en smäll helt enkelt, säger Oskar J Andersson.

Resan på omkring 90 mil enkel väg har enligt rapporterna gått bra.
– Det har gått jättebra. Rocky Winner står bredvid stoet Unique Julia, men det fungerar och ingen av dem har rört en fena sedan vi åkte. Jag rekommenderar verkligen att man åker den här sträckan från Paris till Cagnes-sur-Mer om man har möjlighet. Det är en fantastisk natur som i alla fall jag inte har sett innan, säger Oskar J Andersson.

Vad tänker du kring morgondagen?
– Hästarna har inte några krav på sig. Det ska bli roligt att se Rocky Winner på passande distans och utgångsläget gör att förhoppningarna om en bra slant finns där. Unique Julia går ut i ett passande lopp och förhoppningarna om en framskjuten placering där är lite större.

Ansvarig för Jörgen Westholms filial i Frankrike är Evelina Månsson. Förutom att stallets båda hästar ska selas ut kommer hon också att köra Lovelock åt Björn Goop under söndagen.
– Våra två har varit jättefina och båda är pigga och glada för dagen. Sedan får vi se hur långt det räcker. Om Lovelock vet jag inte alls mycket, jag har inte pratat med någon i stallet ännu. Björn har bra form på hästarna härnere och det ska bli kul att köra den här dagen, säger hon.

Hur beskriver du din vardag i Frankrike?
– Jag tränar och tar hand om en del av de 15 hästar vi har har här. Jag trivs kanonbra och planerar att bli kvar så länge tycker att det är kul och så länge jag trivs. Jag tar det som det kommer helt enkelt, säger Evelina Månsson.

Första start i Cagnes-sur-Mer under söndagen är klockan 13.20.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.