Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who gick banjobb inför resan till Frankrike

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Avelsvärdering på lördag – sedan går färden söderut. Who's Who ska tillbringa vintern i Frankrike och som ett led i förberedelserna tog tränaren Pasi Aikio honom till Solvalla på måndagen.

Publicerad:

Pasi Aikio gav Who's Who ett banjobb i kroppen – och hann dessutom med ett experiment.
– Jag ryckte tussarna på honom för första gången. Jag ville se hur han reagerade på det och det kändes som att han svarade. Han piggnade till lite, men samtidigt satt jag inte och tjoade och tjimmade på honom, berättar Aikio.

Hur var jobbet i övrigt?
– Vi körde drygt 1.20 första varvet och 1.14,6 sista tusen. Det var inga speciella speeder utan ett jämnt tempo och han kändes fin. Det var ett bra jobb och det för säkert fram honom mycket inför framtiden.

Ska avelsvärderas innan resan

Härnäst väntar avelsvärdering för Who's Who i Eskilstuna på lördag. Redan dagen därpå påbörjar han sedan färden mot Frankrike och en tilltänkt start i Prix d'Amérique i januari.
– Han kommer att stå hos Ron Kuiper på Grosbois. Jag ska åka ned några gånger, men det är Who's Whos skötare, Jennie Ek, som tar hand om det mesta.

Nästa anhalt på resan mot Prix d'Amérique blir det första B-loppet, Prix de Bretagne, som körs den 17 november. Om allt är som det ska, det vill säga.
– Vi kommer att anmäla honom dit, men om han går ut där eller inte hänger helt på hur han tar resan. Det första stora målet är femåringsloppet Prix Tenor de Baune två dagar innan julafton.

Hur är känslan så här på förhand?
– Det blir ett äventyr för oss alla. Frankrike är en häftig miljö att vara i och det ska bli spännande att se hur han lyckas. Allt känns i alla fall bra här och nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.