Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Who's Who sjuk i kvarka

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Insjuknade efter Frankrikeäventyret: "Han har varit svullen i halsen och haft feber."

Publicerad:

Efter en misslyckad Frankrikesatsning återvände Who’s Who till Sverige. Väl hemma igen drabbades Pasi Aikios stjärna av feber, som visade sig vara ett symptom av kvarka, skriver Travkompaniet på sin hemsida.
”Dessbättre tillhör Who's Who den kategori hästar som inte drabbats så svårt av kvarkan. Han har varit svullen i halsen och haft feber men inga andra symtom och hela tiden varit pigg, glad och ätit, ja som en häst” står det bland annat.

Med tanke på smittorisken har säkerhetsåtgärder vidtagits. 
”När han drabbades av feber, flyttades han till ett karantänstall isolerad från andra hästar. Där kommer han att få stå kvar till dess att nya prover visar att han är fri från smittan enligt Jordbruksverkets föreskrifter. Hur länge han kommer att få stå kvar i karantänstallet vet vi inte i dagsläget, det beror helt på hur snabbt han blir fri från smittan” skriver Travkompaniet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.