Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wickman lämnar Wolmsta: "Missnöjd med skötseln"

Foto: Micke Gustafsson
Efter 15 år på Wolmsta Gård lämnar Patrick Wickman för Bergsåker. Foto: Micke Gustafsson

Efter 15 år på Wolmsta Gård flyttar proffstränaren Patrick Wickman sin rörelse till Bergsåker. Anledningarna stavas ekonomi samt missnöje med hur gården sköts.
– Jag har ledsnat på att inte kunna utföra mitt arbete, säger Patrick Wickman.

Publicerad:

Bergsåkersproffset Patrick Wickman har tränat hästar på Wolmsta Gård i 15 års tid, men nu lider epoken mot sitt slut. Den 1 mars flyttar han sina sju hästar från gården i Njurunda utanför Sundsvall för att i stället stalla upp dem på Bergsåker.
– För det första är det för dyrt för mig här. Jag har för få hästar för att fylla mitt stall och fick inget gehör för att hyra per box i stället, säger Patrick Wickman och tillägger:
– Sedan är jag fruktansvärt missnöjd med skötseln av gården. Det plogas inte i tid när det har snöat och man får sitta och vänta på att få köra. Det har varit struligt hela året och jag har rent ut sagt ledsnat på att inte kunna utföra mitt arbete. Det här är den dyraste gården i hela Norrland och jag tycker att sådana saker ska fungera.

Sedan 2016 ägs Wolmsta Gård av proffstränaren Rikard N Skoglund. Han berättar att Patrick Wickman velat få till ett nytt avtal, men att det förslaget inte var intressant för Wolmsta Gårds del.
– Han ville hyra sju boxar av oss i stället för hela stallet, men då sa vi nej. Vi måste fylla ut våra platser för att få det att gå ihop.

Hur ser du på den kritik som Patrick Wickman riktar mot skötseln av gården?
– Det får stå för honom. Jag håller inte alls med. Vi har satsat enorma pengar på banorna sedan vi tog över gården. Vi har köpt en ny traktor, ny utrustning och lagt material på banorna för tre gånger så mycket pengar som vi hade budgeterat för, säger Rikard N Skoglund och fortsätter:
– Däremot fick vi en fruktansvärd inledning på den här vintern. Entreprenörfirman vi anlitade för snöröjning förra året ville inte ta på sig arbetet i år och vi har inte hittat någon annan som är intresserad. Därför har vi fått göra det själva. Den nya traktorn har tyvärr krånglat en del och de gångerna har snöröjningen blivit försenad. Men det har gått att träna hästar varje dag. Och är man travtränare i Norrland borde man ha förståelse för att man kan få vänta några timmar på att få köra ibland.

Patrick Wickmans stall kommer i stället att tas över av en annan proffstränare – nämligen Rikard N Skoglunds yngre broder Robert. Robert Skoglund är i dag tränare på Bollnästravet, men kommer nu att öppna en Bergsåkersfilial på broderns gård.
– Det ska bli kul att få hit en ung och hungrig tränare i form av brorsan. Samtidigt finns det inga hard feelings mot Wickman från min sida. Jag önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär, säger Rikard N Skoglund. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.