Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wickman varvar upp

Foto: Micke Gustafsson
Patrick Wickman är även flitigt anlitad när det gäller hästauktioner. Foto: Micke Gustafsson

Han varvar upp – mot 150 tävlingsdagar per år!

Publicerad:

Det är Bergsåkerstränaren Patrick Wickman vi pratar om. Han är redan i nuläget banreferent på Östersund, Hagmyren och Bollnäs. Nu ökar han takten genom att även ta hand om Bergsåker och Dannero.
– Vi har tagit i hand, så det ska vara klart. Löpkörningen blir minimal i fortsättningen, men det här känns ändå bra. Nu slipper jag gå omkring med en klump i magen, tillvaron blir betydligt tryggare, säger Wickman själv.

Patrick har just nu sex hästar på träningslistan, merparten äger han själv.
– Det enda jag får in ekonomiskt är när de tjänar pengar i lopp. Det har gått runt, utan att jag fått något över. Nu får jag som sagt en annan trygghet. Jag kommer att ha kvar A-licensen året ut, sedan får vi se hur det blir.

Patrick Wickman börjar ”reffa” på Bergsåker när sportchefen Bert-Ola Månsson går över till Solänget. Det blir någon gång i april.
– Från 1 maj till 31 december kommer jag att ha 129 tävlingsdagar som referent. Nästa år blir det ungefär 150, berättar Wickman, som framför allt vill hålla igång sitt stall eftersom dottern fortfarande är väldigt intresserad.

Sonen Ludwig Wickman jobbar just nu på Robert Berghs filial på Bergsåker.

 Patrick Wickmman är även flitigt anlitad som auktionsutropare på Elit- och Kriterieauktionen varje år.
– Nu har jag även fått klart med Wenngarn och den nya auktionen på Åby. Det känns väldigt spännande, avslutar Wickman.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.