Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wikströms stjärna klar för Olympiatravet: "Jättestort"

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Beau Mec och Carl Johan Jepson vann det fjärde uttagningsloppet till Olympiatravet. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Lars Wikström har en häst i Olympiatravet – detta sedan Carl Johan Jepson lotsat Beau Mec till seger i den sista deltävlingen.

Publicerad:

På förhand en match mellan Robert Berghs Digital Ink och Stefan Melanders Cruzado dela Noche. Bergh satte allt på ett kort och stack till ledningen direkt med Digital Ink och första varvet gick efter snabba 1.11,5.

Med dryga varvet kvar landade Ulf Ohlsson först utvändigt om ledaren med Stefan Melander-tränade Cruzado dela Noche och en härlig duell förhandsfavoriterna emellan var att vänta. Cruzado dela Noche kopplade greppet runt sista sväng och såg ut att gå mot seger, men Carl Johan Jepson serverade Beau Mec (e. Jag de Bellouet) en perfekt resa i ryggar och den elvaårige hingsten avslutade till en säker seger. Detta på det nya banrekordet 1.11,6a/2140 meter.
- Det såg bra ut i sista sväng och jag tänkte att han tar ned dem. Nu laddar vi för Åby. Det är jättestort och jättekul att ha en sådan här häst, sade tränaren Lars Wikström.

Kusken Carl Johan Jepson körde Beau Mec för fjärde gången och det här var andra gången ekipaget segrade. Faktum är att det här var första gången Carl Johan Jepson körde lopp på Umåker.
– Jag kände att skulle de köra lite för fort där framme så skulle han inte vara chanslös. Hästen kändes fin hela vägen samtidigt som vi fick lite draghjälp på sista bortre långsidan och in på upp loppet var det full marschorder. Hästen avgjorde säkert, sade Carl Johan Jepson.

Carl Johan Jepson är imponerad över Lars Wikströms arbete med hästen.
– Det är fantastiskt vilket jobb han gjort med hästen. Lars har verkligen hittat nycklarna till att hästen tycker att det är kul att tävla igen.

Det ska till ytterligare en plats till Olympiatravet och Åbytravets sportchef är inne på att ge den platsen till en av deltagarna från samma lopp.
– Cruzado dela Noche får förmodligen också en plats, säger han.

Följande nio är klara för Olympiatravet:
Lionel (titelförsvarare)
Takethem (wild card)
Ringostarr Treb (wild card)
Titty Jepson (wild card)
Giveitgasandgo (wild card)
On Track Piraten (inkvalad)
Zenit Brick (inkvalad)
Day or Night In (inkvalad)
Beau Mec (inkvalad)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.