Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wilda Fille hedras på Hagmyren

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD
Nioårige Wilda Fille får ett eget lopp på Hagmyren. Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD

Montésuveränen Wilda Fille, SM-vinnare 2018 och 2019, hedras av sin hemmabana Hagmyren. Den 4 augusti får kallblodet ett eget montélopp uppkallat efter sig på banan. 

Publicerad:

Jan-Olov Perssons Wilda Fille (e. Bork Odin) har haft enorma framgångar sedan sulkyn byttes mot sadel i slutet av 2017. Totalt har det blivit 21 segrar på 32 försök med Emilia Leo respektive Kim Boström i sadeln och bland meriterna i monté återfinns dubbla SM-guld och flera svenska rekord.

Nu väljer Hagmyren att hylla sin stora montéstjärna och den 4 augusti rids ett lopp på banan till Wilda Filles ära. 
– Vi i familjen är oerhört stolta och glada för att Hagmyren vill hylla vår Wilda Fille till att få ett eget lopp. Detta för sina unika prestationer i monté under så relativt korta tid och han är ju fortfarande aktiv så detta känns riktigt stort, säger Leif Lindholm som tillsammans med fru Britt-Mari är ägare till hästen.

Loppet kommer att ingå i Gävleborgs Montéserie. 
– Wilda Fille har varit förkrossande överlägsen i monté de senaste två säsongerna. Med två raka SM-guld och bland annat två nya svenska rekord tagna under fjolåret, så är det med stolthet vi vill hedra fortfarande aktive Wilda Fille med ett eget lopp, säger Hagmyrens ansvarige Mats Sahlén i ett pressmeddelande från banan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.