Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Xpressfart på måndagar

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Upplägget på onsdagar, med Xpresstävlingar på två banor, har fått en hel del kritik i Sverige.
Nu väljer Finland att gå samma väg – Magic Monday.

Publicerad:

Det är finska spelbolaget Veikkaus, som meddelar nyheten om en ny satsning på travet under måndagar. Det blir ett upplägg liknande det i Sverige på onsdagarna, där två banor delar på en spelform, i Finlands fall blir det V65. Tre lopp på varsinn bana, med tolv minuters mellanrum, är tanken, vilket gör att spelformen är avklarad på en timme.

I och med satsningen, kommer prispengarna höjas till 1.000 euro i de lägre klasserna och 2.000 kronor i de högre. Förutom satsningen på sporten, kommer man även att bygga en helt ny studio, där tv-tittarna och de som följer sändningen live via internet, kan följa tävlingarna.

Finlands motsvarighet till Sveriges Xpresstävlingar kommer att genomföras från 1 januari 2018 och pågår till 31 mars, sedan tar det uppehåll till oktober månad och startar igen under de mörka vintermånaderna.
– Magic Monday ger nytt liv till tråkiga måndagar. När man normalt kör tre lopp per timme kommer vi dubblera den upplevelsen, i och med denna satsning, säger Juha Ahjolinna, produktchef.

Förutom nytt upplägg på V65-spelet, kommer man även införa Finlands svar på Dagens Dubbel igen, något som inte funnits tillgängligt de senaste åren.

FAKTA
* Magic Monday avgörs på två banor under samma kväll utanför sommarperioden april-september.
* Travbanorna som omgångarna avgörs på parvis är: Kouvola-Kaustinen, Forssa-Kuopio, Jyväskylä-Lappeenranta, Tampere-Oulu, Joensuu-Turku och Lahti-Seinäjoki.
* Toto65-omgången startar kl 19.20 och de sex loppen avgörs på en dryg timme.
* Avdelningarna 1, 3 och 5 avgörs på den nordligaste banan och 2, 4 och 6 på den sydligaste av de två arrangerande travbanorna.
* Avdelningarna startar med 12 minuters mellanrum.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.