Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Youana till avel

Foto: MIA TÖRNBERG
Youana avslutar nu sin tävlingskarriär efter ny skada. Foto: MIA TÖRNBERG

Fjolårets EM- och SM-vinnare Youana har råkat ut för en ny skada och kommer nu att avsluta tävlingskarriären.

Publicerad:

Det här berättar Stall Fagerhut, Catharina och Carl-Gunnar Johansson, via Twitter. Sjuåriga Youana (e. Pearsall Hanover) hade ett fantastiskt fjolår med segrar bland annat i Sto-SM och EM för ston. I samband med årsdebuten, ett gulddivisionslopp på Åby i januari, skadade sig Youana i vänstra frambenet. Det var en ligamentskada och prognosen pekade på ett halvårs bortavaro.

Nyligen kom ett nytt bakslag för hästen, som enligt ägarna råkat ut för en blödning. Cataharina och Carl-Gunnar har också tagit beslutet att låta Youana avsluta tävlingskarriären. Istället får hon sikta på avelsbiten.

För Catharina och Carl-Gunnar har det varit några nattsvarta veckor. Deras Stochampionatsfinalist Youlo dog i sviterna av kolik och så drabbas paret nu av en ny skada på Youana.
– Det som hänt de sista veckorna känns helt overkligt, men vi lovar att komma igen, hälsar Stall Fagerhult via Twitter.

Youana har tagit tio segrar och tjänat 3.181.135 kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.