Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Your Highness tillbaka på banan

Foto: MIA TÖRNBERG
Your Highness blev av med segern i Oslo Grand Prix i fjol på grund av förhöjda värden av kobolt och flyttades senare från Fabrice Souloy till Björn Goop. Foto: MIA TÖRNBERG

Hon är ett av världens bästa ston och nu har uppladdningen börjat för Your Highness inför årets storloppssäsong.
- Målsättningen är att försvara titeln i Olympiatravet, säger tränaren Björn Goop.

Publicerad:

Björn Goop hade mycket stora framgångar med Your Highness som kusk under fjolåret med segern i Olympiatravet som den stora fjädern i hatten. Och efter att dopinghärvan rullats upp kring Your Highness tidigare tränare Fabrice Souloy - hamnade toppstoet hos Goop i höstas.
Efter flytten gick rykten om att Your Highness inte mådde bra. Rykten som Björn Goop då bekräftade för Travronden. 
– Jag kan ju inte svara på varför hon inte mår bra. Hon har tappat vikt och har dåliga blodvärden. Men om det beror på kobolt eller något annat kan jag inte säga, sa Goop i oktober förra året.

I december var Your Highness tillbaka intill träning och nu närmar det sig start i den nya regin. På torsdagen testade Björn Goop sin stjärna på Vincennes och banjobbet var till belåtenhet. 
- Det gick lugnt och fint och hon kändes som hon skulle. Det var hennes första banjobb för mig och nu börjar uppladdningen mot säsongen på riktigt. Hon kommer vara kvar i Frankrike på min filial här men vi har inte planerat in några lopp än, säger Goop på telefon från Frankrike. 

I vår bär det sedan av mot Sverige och det stora målet är Olympiatravet. 
- Ja, målsättningen är att försvara titeln i Olympiatravet, säger Goop. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.