Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Your Highness vann igen

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Your Highness tog karriärens 26 seger. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Under söndagen satt Örjan Kihlström i sulkyn bakom Your Highness på franska milebanan La Capelle. Duon såg där till att ta sin första seger tillsammans – på ett imponerande sätt.

Publicerad:

I franska storloppet på La Capelle var det ett starkt startfält som gjorde upp med bland andra Your Highness, Robert Bi och Billie de Montfort. Favorit var svenska ekipaget Your Highness och Örjan Kihlström, som tävlade tillsamamns för andra gången. Det visade sig vara en bra kombination och duon tog en övertygande seger.

 
I starten var Billie de Montfort snabbast ut, men hon släppte ledningen till Black d'Avril. Robert Bi galopperade bort sig i första svängen. Your Highness och Örjan Kihlström gjorde en attack för ledningen efter 600 meter. Black d'Avril och Frédéric Prat släppte då täten. Vid upploppsdags styrde Frédéric Prat ut Black d'Avril som försökte närma sig ledande Your Highness och Kihlström, men ingen kunde stå emot svensk-ekipaget. Närmaste utmanare var Booster Winner och Bernard Piton som slutade tvåa, efter att ha haft en resa i andra utvändigt. Trea slutade Billie de Montfort och Pierre-Yves Verva som hittade luckan från invändigt. Your Highness vann överlägset och gick i mål på 1.10,8a/1.609 meter.
 
Segern var värd 45.000 euro och superstoet Your Highness har nu tagit 26 segrar på 50 starter i karriären.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.