Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Your Highness vann Olympiatravet

Foto: MIA TÖRNBERG
Your Highness och Björn Goop vann Olympiatravet. Foto: MIA TÖRNBERG

Vinnare av Olympiatravet 2016 blev Your Highness som spurtade till seger tillsammans med Björn Goop i sulkyn.

Publicerad:

Det började dock inget vidare för Your Highness som blev över i tredjespår till en början och hamnade sist. On Track Piraten tog ledningen under hård press av B.B.S.Sugarlight som inte kunde komma förbi. När B.B.S.Sugarlight skulle tas ner i rygg på ledaren var Nahar redan där och den sistnämnde såg ut att bli störd till galopp.
Efter 1.08,3 första 500 meterna kom Lutfi Kolgjini med en attack mot ledningen, men Johnny Takter svarade ledningen med On Track Piraten. När B.B.S.Sugarlight galopperade kort 1.200 meter från mål kunde Mosaique Face gå ner i rygg på ledaren samtidigt som On Track Piraten travade första varvet på 1.10,3.
Under slutrundan fick Sauveur göra jobbet utvändigt om ledaren med Your Highness i rygg. Över upploppet kopplade Sauveur greppet, men kunde inte stå emot Your Highness som avgjorde säkert sista biten och vann på 1.10,9a/2.100 meter. Tiden är svenskt rekord för äldre ston. Tidigare rekordet hade Eketorpets Tess på 1.11,6.
– Först svor jag efter 400 meter då jag kom på fel på det och inte kom ner någonstans. Efter en del positionsändringar satt jag sedan i andra ytter ändå. Det här är en fantastisk häst som gjort tuffa lopp hela karriären, sade Björn Goop efter vinsten.
Your Highness kom till start i Olympiatravet med fem raka segrar på Vincennes i ryggen. För nuvarande tränaren Fabrice Souloy var det andra segern i Oympiatravet som han vann 2012 med Commander Crowe.
– Efter ha haft en sådan fantastisk häst som Commander Crowe i träning trodde jag inte att jag skulle få vinna det här loppet igen. Your Highness är också en fantastisk häst och jag är oerhört lycklig nu, sade Fabrice Souoy.
Segern var värd 1.500.000 kronor.
Sauveur höll mycket bra som tvåa medan Anna Mix höll farten starkt som trea. Det var sju hästar inom två längders marginal över mål.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.