Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zahra Mil slog till direkt

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

På lördagen gjorde Zahra Mil sin första start på fransk mark. Det slutade på bästa tänkbara sätt för Jerry Riordans sto.

Publicerad:

Italienskan gick ut på Vincennes i Prix Moni Maker för fyraåriga ston. Hon fanns med i den främre träffen loppet igenom, men såg ut att få nöja sig med andraplatsen när Arnaud Gilles Maillard körde undan med Fulmida.

Björn Goop fick dock ordentlig fart på Zahra Mil (e. Nad Al Sheba) som kom upp jämnsides med ledaren i utgången av sista sväng. Över upploppet visade sig Zahra Mil vara starkast och hon vann till slut säkert på tiden 1.14,7 över 2.700 meter.
– Jag har haft häst till start här många gånger, men det har aldrig gått att förutspå hur loppen ska bli körda. Som tur är vet Björn Goop precis hur jobbet ska göras här nere. Han är en riktigt, riktigt vass kusk, säger Jerry Riordan.

Vad tänker du kring Zahra Mils prestation?
– Jag är väldigt nöjd med att hon var bra i dag. Propositionen för henne var perfekt, men man ska veta att hon inte startat på ett tag inför loppet. Hon kunde tävla utan bakskor och det gynnar henne.

Hur långt kan hon nå?
– Hon kommer att vara en riktigt stabil tävlingshäst och hon är ett sto som jag tror kommer att nå stoeliten och göra det bra där. Hon är fortfarande bara fyra, men hon är den typen av hästen som kommer att göra bra ifrån sig i den typen av lopp.

Är det någon ny start planerad redan nu?
– Om tio dagar har hon ett perfekt lopp här på Vincennes, men jag måste kolla så att hon inte gick över i tjänade pengar. Men jag tror att det ska vara okej. Efter det loppet får hon åka hem till Sverige igen och ta igen sig.

Lördagens seger var värd 15.750 euro och var stoets femte i karriären. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.