Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zantos och Lisell trivs i Gävle

Foto: ALN
Super Zantos vann för Ante Lisell. Foto: ALN

Lite småändringar gjorde susen, vilket gjorde att amatörtränade Super Zantos flög fram till seger i Gävle.

Publicerad:

Rättviksamatören Tina Lisell gästade Gävletravet tillsammans med sin Super Zantos (e. Mythical Linddy) i februari och precis som då så slutade det med seger även den här gången. Ante Lisell satt, som vanligt, i sulkyn och via ett rejält slutvarv från kön var jätteskrällen (47 gånger pengarna) ett faktum. Ekipaget startade med 40 meters tillägg i ett lopp som kördes över grunddistansen 2.640 meter.

– Det här var riktigt härligt. Idag fick han lite bättre grepp bak jämfört med senast och då var han också jäkligt bra. Det här var också första gången som jag körde med helstängt norskt huvudlag och det ryckte jag i sista sväng, sade Ante Lisell.

Peter G dubblade

Efter hård körning i ledning av Janaxel Näsman och Oneofthosedays (1.11,5 första rundan) så var Zeus Karsks (e. Orlando Vici) styrka till stor hjälp över upploppet. Hästen fick ryggresa hela vägen av sin tränare Peter G Norman och segern blev enkel. Medeldistansloppet vanns på nya rekordet 1.13,5 och det var den femårige fuxvalackens fjärde seger i 22:a starten.

– Vi fick en jättefint lopp där bak och behövde inte göra någonting. Han avgjorde ganska enkelt på stumma ben till slut. Hästen har matchats i en del tuffare sällskap på sistone, sade Peter G Norman.

All Star (e. Triton Sund) fick göra grovjobbet själv, men trots dödens kämpade han hela vägen och höll ifrån sig hoten utan större bekymmer sista biten. Det var femåringens andra seger i sjätte starten.

– Vi har haft fina banor hela vintern och hästarna känns fräscha och fina för dagen. Jag var lite förvånad över att han kunde vinna efter den här resa, men han sträckte på sig fint över upploppet och gjorde ett riktigt bra lopp, sade Peter.

Jan-Ove Olsen och femårige fuxen Farmens Kaliber, som tog sin fjärde seger i tolfte starten, stod för ett rejält slutvarv ute i tredejspår. Hagmyrenamatören Åsa Wassberg-Englund tränar.

Dagen avslutades med att Johan Brandel satte dit rejäle Texas Elite, som kördes offensivt i tredjespår direkt från tredje ledet bakom bilen. Efter 600 meter satt han i ledning och sedan blev segern enkelt. Solvallaamatören Kerstin W Milton både tränar, äger och har fött upp femåringen som tog andra segern i sjunde starten.

– Olivia Olsson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.