Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zarenne Fas bäst i Turin

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Nej, Fridhems Ambra startade inte under dagen. Bilden är tagen 2001 då hon var med i Gran Premio Palio Dei Comuni. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Zarenne Fas.
Så heter vinnaren av anrika Orsi Mangelli som avgjordes under torsdagseftermiddagen i Turin.

Publicerad:

Precis som de senaste två åren utsågs finalfältet – åtta till antalet – genom två försöksheat. I det första heatet skrällde det ordentligt då Ferdinando Minopoli serverade Zippy Freedom LF (e. Ideale Luis) en perfekt resa invändigt och när ekipaget fick fritt i slutskedet spurtvann han säkert. I det andra försöket fanns fler bekanta hästar för den svenska publiken: Zidane Grif gjorde dock bort sig med galopp direkt och Courant-ägde Zeus Bi tog sig till final men kunde inte rå på tyske derbyvinnaren Mister F Daag som överlägset trots en resa utvändigt om ledaren sista varvet.

Försökstvåa bäst i finalen

Väl i finalen hade dock ingen av försöksvinnarna något att komma med mot försökstvåan från det första heatet, Zarenne Fas (e. Varenne) kunde ta hand om ledningen från sitt fjärdespår och efter ett ”byte av positioner” där framme så var det hela ganska odramatiskt. Antonio di Nardo gav Michele di Maro-treåringen full anfallsorder i slutkurvan och skaffade sig ett ointagligt försprång. För kraftig drivning höll han undan till lätt seger på 1.12,6/1 600 meter autostart. Segern var värd hela 165 000 euro.

Andraplatsen gick till Mister F Daag och tredjeplatsen till Zefir Gar.

Samma recept i stonas upplaga

I stonas upplaga var det final som gällde per omgående. Roberto Andreghetti kunde överta ledningen med Erik Bondos Zona Da (e. Varenne) med varvet kvar till mål och väl där vann stoet knappt på 1.12,5/1 640 metet autostart och belönades med knappt 37 000 euro. Andraplatsen till Zante Laser och tredjeplatsen till Zona Ok.

Femteplats för Deimos

Under tävlingsdagen avgjordes även Nationernas Pris för den äldre eliten där Holger Ehlerts UraganoTrebi svarade för en ruskigt avslutning och vann tillsammans med Roberto Vecchione på 1.13,2/2 140 meter autostart, segern var värd 64 400 euro. För svenske Deimos Racing blev det en femteplats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.