Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zenit Brick från dödens

Foto: ATG Live
Tredje gången gillt för Zenit Brick i Gulddivisionen. Foto: ATG Live

Sexårige Zenit Brick har växt in i Gulddivisionen – med besked. I den tredje starten i högsta klassen kom hästens första guldseger och det på ett imponerade vis.

Publicerad:

Spitcam Jubb försvarade innerspåret i Gävle Stora Pris på lördagen och körande Torbjörn Jansson valde att låta sin häst trava i ett beskedligt tempo i täten. För beskedligt, tyckte Björn Goop och bytte andra par utvändigt mot dödens med Zenit Brick (e. Make It Happen) efter ett varv. 

Ett vinnande drag skulle det visa sig. För trots den tunga resan lämnade Timo Nurmos sexåring konkurrenterna över upploppet och gick undan till en odiskutabel seger på 1.13,6a/2640 meter. Närmast följde Digital Ink som avslutade starkt till andraplatsen för Nicklas Westerholm.
– Han fick ett tufft upplägg i dag. Man ska aldrig underskatta motståndet, men det gick så pass sakta att jag var tvungen att köra fram. Och kort och gott hade jag väl bästa hästen i dag, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Lördagens start i Gävle var Zenit Bricks tredje i Gulddivisionen och efter en tredje- respektive sjätteplats kom nu första triumfen i högsta klassen. Segern var hästens sjunde under en säsong som hittills inbringat nästan 1,4 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.