Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zephyr Kronos hela vägen

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Daniel Redén och Zephyr Kronos. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Ingen lycka i de fyra första starterna på svensk mark, men nu kanske polletten har trillat ned för Zephyr Kronos. På lördagen vann fyraåringen ett försök till Norrlands Grand Prix på Bodentravet.
– I dag skötte han sig väldigt fint, sade kusken Örjan Kihlström.

Publicerad:

Zephyr Kronos (e. Ready Cash) tävlade för Jimmy Takter i USA förra året, men finns sedan i vintras i träning hos Daniel Redén. Inför lördagens start hade hingsten som bäst slutat fyra i sin nya regi, men nu började det i alla fall på bästa tänkbara sätt.

Fyraåringen tog sig till ledningen och varvade på 1.15,4 med Örjan Kihlström i sulkyn. Ekipaget utmanades sedan av flera konkurrenter vid upploppets början, men då ökade Zephyr Kronos farten och gick undan till en säker seger på 1.12,9 över full väg.
– Daniel tyckte att han börjar kännas lite stabilare och i dag skötte han sig väldigt fint. Hästen har ju bra kapacitet, det vet vi om, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
– Han visade bra uppfattning i dag. Det gick att köra lugnt med honom och sedan ökade han när jag bad om det.

Lördagens seger var värd 70.000 kronor och en plats i finalen av Norrlands Grand Prix som körs på Bergsåker den 18 juli. Tvåa i mål var My Tambourine Man och han följdes i sin tur av Garrett Mix.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.