Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zimmer efter avhoppet: "Klart det är tråkigt"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
David Zimmer är sportchef på Bodentravet. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Tolv ekipage kvalade in till Amatör-SM, men endast elva kommer till start. Bodentravet försökte in i sista stund hitta en ersättare för Höwings Undercover som tvingades tacka nej på grund av förkylning.

Publicerad:

I och med segern på Bodentravet den 27 september kvalade Höwings Undercover och Gunilla Lundqvist in till Amatör-SM som avgörs på lördag på Åbytravet. Kretsen kring hästen upptäckte dock att han var förkyld i slutet av veckan och man tvingades stå över. Bodentravet försökte hitta en ersättare in i det sista, men lyckades inte och därför avgörs årets upplaga med endast elva tävlande.
– Vinnarna var jättepeppade på att åka, men i slutet av veckan upptäckte de att hästen var förkyld och det är klart att de inte kan göra sig rättvisa då. Frågan gick vidare till de som var närmast efter i mål, men av olika anledningar har de också tackat nej. Det är svårt att ordna med en transport härifrån ned till Åby med så kort varsel. Man ska veta att det rör sig om 280 mil totalt. Det är klart att det är tråkigt att vi inte fick någon representant, men jag har också full förståelse för det med tanke på avstånden, säger David Zimmer, sportchef på Bodentravet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.