Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zola-döttrar i topp

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL75
Zahara Goj höll för favorittrycket och vann säkert det första försöket. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL75

Ikväll kördes det E3-kval på Bergsåker. Det var fem kval bland stona, vilket innebar att de två första i varje heat går vidare plus de två högst seedade treorna. Finalerna körs den 2 juli i Eskilstuna med en miljon kronor i förstapris. Här kommer ett sammandrag av de fem försöksheaten.

Publicerad:

Uttagningslopp 5:
I det sista försöket blev det galopp för favoriten Flo Jo Keeper i spetsstriden i första sväng. Det gjorde att Örjan Kihlström kunde köra till och överta ledningen 1.100 kvar med andrahandsfavoriten Undine och sedan var resten en straffspark utan målvakt och hon kom i mål på 1.15,0a/2.140 meter. Det var den andra raka försöksvinsten för Zola Boko-döttrar då även Gorgeous Boko är efter den Menhammarstationerade hingsten.

– Hon har varit fin hela tiden och känns jättebra. Det gick ganska sakta och hade jag inte fått överta hade jag kunnat satt mig utvändigt och det hade nog inte spelat så stor roll. Hon hade mycket krafter kvar i mål, sa Örjan Kihlström.

Där bakom spurtade fuxan Looks Likeaqueen väldigt bra från tredje utvändigt till tredjeplatsen, men fick ge sig i striden om andraplatsen mot Jörgen Westholms Under The Counter från fjärde invändigt.

Uttagningslopp 4:
Det blev ett rafflande fjärde försök och det var inte mycket som skiljde mellan de tre första i mål. Vinnare blev finsktränade Gorgeous Boko som tillsammans med Jorma Kontio avslutade starkt och visade prov på väldigt fin löpskalle då hon såg ut att bli utkontrad, men svarade en gång till. Tvåa blev Fantasy Boko som tappert från dödens. Med i den täta upploppstriden var även Unter Uns, men som blev diskad för trängning på upploppet och missade en finalplats på det. Istället gick tredjeplatsen och en finalbiljett, till Guldstovinnaren Dream On Honey som spurtade bra från tredje invändigt och var den som blev störd över upploppet. Segertiden skrevs till 1.14,1a/2.140 meter.

– Det var en fin häst och det märkte jag redan i värmningen, sade Jorma Kontio.

– Det är två situationer just när vi kommer in i upploppet. Det saknas några decimeter första gången och jag går tillbaka, men när jag gick ut andra gången tyckte jag att det fanns plats. Men domaren vill att det ska vara ett helt spår och det är han som dömer, sa Joakim Lövgren om diskningssituationen när Unter Uns blev bortplockad som trea.

Uttagningslopp 3:
Favoriten Dixi Sisu kunde överta ledningen efter ett halvvarv och vann sedan avstannande över upploppet. Till andraplatsen flög Unstirred Drink, som fastnade i trött rygg i tredje invändigt och drogs sist och fick chansen väldigt sent, men kom upp i rygg på vinnaren till slut. Trea slutade New Flame från andra ytter och hon petade bort Unrestricted från en finalplats, men hänger själv på en skör tråd med två heat kvar. Segertiden blev 1.14,8a/2.140 meter.

– Jag var väldigt nöjd med att jag inte behövde rycka alla snören idag, de kommer att behövas i finalen, sade Per Nordström i vinnarcirkeln.

– Det gick ruggigt fort till slut. Först blev hon dragen sist och sedan kom det en galopperade häst i vägen, sa Erik Adielsson om tvåan Unstirred Drink.

Uttagningslopp 2:
Det andra heatet blev dramatiskt då en av de stora favoriterna till slutsegern, Caddie Liseaux, gjorde bort sig direkt bakom bilen och blev diskad. Istället stack andrahandsfavoriten Rhyme Broline till ledningen och var sedan helt ohotad in i mål. Tvåa blev Uncertain Age som hamnade sist invändigt, men backade sig ut på sista bortre långsidan och levererade en plusbetonad spurt. Tredjeplatsen gick till Unrestricted, som Johan Untersteiner körde fram i dödens 1.100 meter från mål. Segertiden skrevs till 1.13,1a/2.140 meter.

– Man lurar sig lite på banan för den är extremt snabb och det kändes inte som det första varvet gick 1.13,9. Hon vann med krafter kvar. Hon kändes finare än någonsin, sade Erik Adielsson efter loppet.

Uttagningslopp 1:
Det första kvalet blev ganska odramatiskt då den stora favoriten Zahara Goj fick överta ledningen på första bortre långsidan. Unique Juli fick chansen från rygg ledaren på upploppet och närmade sig, men det var för sent. Tuomas Korvenoja tog hand om tredjeplatsen efter att kört fram i dödens varvet kvar med Laura Vixi, trots att hon stumnade lite i en snabb avslutning. Segertiden blev 1.14,3a/2.140 meter.

– Hon är otroligt bra. När man får köra så här fina hästar i de här loppen är det en extra krydda, sade Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln.


Inkvalade hästar:
Häst (position i försöket) – tränare
Zahara Goj (1) – Sten O Jansson
Unique Juni (2) – Hans R Strömberg
Rhyme Broline (1) – Svante Båth
Uncertain Age (2) – Tomas Malmqvist
Dixi Sisu (1) – Per Nordström
Unstirred Drink (2) – Svante Båth
Gorgeous Boko (1) – Markku Nieminen
Fantasy River (2) – Ola Samuelsson
Undine (1) – Catarina Lundström
Looks Likeaqueen (2) – Åke Lindblom

Bäst seedade treorna:
Häst (seedningsnummer) – tränare
Dream On Honey (5) – Jim Oscarsson
Looks Likeaqueen (18) – Åke Lindblom

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.