Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zukanovic fick jubla igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Stepping Spaceboy bjöd tränaren Admir Zukanovic på en favorit i repris. För andra starten i rad spårade sexåringen runt om till seger – den här gången i gulddivisionens final.
– Vad ska man säga? Jag är jätteglad och grymt imponerad, jublade Zukanovic i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Återigen hade Stepping Spaceboy (e. Dream Vacation) spår ett bakom bilen och precis som på Åby försvarade han ledningen när elithästarna gjorde upp på Solvalla.

Och det var inte bara början som var sig lik. När favoriten Milligan's School tröttnade i dödens körde Stefan Söderkvist undan och då jagade övriga förgäves på upploppet. Stepping Spaceboy stack undan till en bergsäker seger värd 400.000 kronor.
– Visst, de allra värsta är inte med nu, men han är ny här och vinner loppen ändå. Mycket mer kan man inte begära, sade Söderkvist efter annandagens triumf på 1.12,5 över full väg.

Stepping Spaceboy tränas av Admir Zukanovic som gav hästen en paus från tävlingsbanan efter Axevallalöpning i juli. Nu är sexåringen tillbaka med besked.
– Jag är grymt imponerad över att hästen gjort två så här fina lopp på kort tid efter det långa uppehållet, sade Zukanovic som inte var säker på att segerreceptet från Åby skulle gå att använda på nytt.
– Det är klart att jag hade förväntningar med spår ett bakom bilen. Men sedan satte Melander på helstängt på Evaluate. Då tänkte jag att det kunde bli svårt att hålla ledningen, men min häst öppnade starkt. Nu fortsätter vi självklart att starta och förhoppningsvis kan han göra det lika bra framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.