Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zukanovic håller andan

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Även körande Stefan Söderkvist var nöjd med Solvatos årsdebut på Jägersro. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Olympiatravsvinnaren Solvato var tillbaka på tävlingsbanan i går. Efter ett struligt fjolår håller tränaren andan en stund till. – Jag ska inte sticka under stol med att Olympiatravet finns med i bakhuvudet, säger Admir Zukanovic. 

Publicerad:

Under hela fjolåret sökte Admir Zukanovic svar på Solvatos (e. Donato Hanover) blandade prestationer. Sent omsider fann man förklaringen i halsen. En operation senare ställer sig nu tränaren frågan: Var det för sent?
– Det finns en risk att hästarna tappar gnistan om de har tävlat på med problem för länge. Man kan helt enkelt köra bort skallen på hästarna. Så som det såg ut i går så verkar det inte vara något fel på inställningen och viljan att tävla i alla fall, säger Admir Zukanovic. 
Ja, gårdagens första test i årsdebuten på Jägersro lämnade bara positiva svar. Efter en vilsam resa på innerspår i ett pärlband avancerade åttaåringen fram först i andraspår under slutrundan och fick sedan draghjälp av vinnande Nok’En Fräkkert sista 400. 
– Stämmer det att vinnaren gick i 8,5-tempo sista 500 så kan man inte kräva mer. Särskilt inte med tanke på allt som har varit. 
Hur tog han loppet?
– Han verkar ha tagit det på ett bra sätt och allt verkar bra så här långt. Jag är nöjd med gårdagens insats och jag tror inte att förutsättningarna i dimman var de bästa för honom med tanke på halsen. Jag ska köra en sväng med honom i morgon och känna hur han känns. 
Nu väntar ett rejält eldprov för Solvato den 8 april när det är V75 på Jägersro. Gulddivisionen fungerar då som en deltävling till Olympiatravet som Solvato vann 2014. 
– Först och främst ska ju hästen fungera. Sedan kan han ju göra ett topplopp i en deltävling och inte få vara med ändå. Jag ska inte sticka under stol med att Olympiatravet finns med i bakhuvudet. Då måste han förstås ta för sig mer i nästa start. Fungerar han så hör han ju hemma i sådana sammanhang. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.