Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zukanovic: "Vill inte att mina hästar skadar sig"

Foto: ALN/Montage
Foto: ALN/Montage

Åbytränaren Admir Zukanovic startar sina hästar på Axevalla ikväll. När stallet kom till banan möttes han av stallboxar med vassa utstickande plåtbitar och nu efterfrågar han bättre kontroll och rutiner på landets travbanor.

Publicerad:

Bilder på vassa plåtkanter som sticker rakt ut. Det möttes Åbytränaren Admir Zukanovic av när han kom till gäststallarna på Axevallatravet inför kvällens tävlingar.
– Det är riktigt tråkigt och det gör mig ledsen. Men man ska veta att det inte är den enda travbanan där det finns brister utan det gör det på många av banorna där jag är och tävlar. Det ska inte vara så svårt att hålla efter boxarna som man håller efter andra arbetsplatser och anläggningar. Jag vill egentligen inte trampa någon på tårna, men jag vill samtidigt inte att mina hästar skadar sig, säger Admir Zukanovic.

Beskriv hur boxen såg ut?
– Vi drog loss en plåtbit på totalt 20 gånger 40 centimeter. Banorna måste ha bättre rutiner kring hur de kontrollerar boxarna som de ger ut till sina gäster. Normalt kanske en häst kliar sig mot en av väggarna och får ett sår och så är den tävlingsdagen förstörd. Sedan tillkommer kanske två veckors vila till på grund av medicinering och att såren kanske måste sys. Jag förstår att många av anläggningarna är gamla, men jag tycker att rutinerna på banorna måste bli bättre.

Axevallas travbanechef Benny Ternemar om uppgifterna:
– Det är jätteolyckligt i sådana fall, men jag känner att jag behöver veta mer om det här innan jag säger något. Vi kontrollerar boxarna varje gång vi gör rent dem och det här är något som inte får förekomma.

Admir Zukanovic har två hästar till start på Axevalla ikväll.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.