Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aho slog till i Bordeaux

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Iina Aho vann montélopp i Bordeaux. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Tomas Malmqvist kunde i dag räkna in sin andra raka montéseger på kort tid med tioårige Shogun D.K – och Iina Aho satt i sadeln.

Publicerad:

Det var tidigare Philippe Billard som tränade Shogun D.K. (e. Gentle Star) på fransk mark och det blev en seger på elva starter i hans regi. I årsdebuten den 10 januari var det dock Tomas Malmqvist som hade tagit över tränarskapet och det blev vinst direkt i ett montélopp i Nantes (9.000 euro). Då red Maxence Pean, men den här gången fick Iina Aho förtroendet. Hon låg länge tvåa-trea från slutet på högervarvsbanan Bouscat, men satte full fart på den sista bortre långsidan. Shogun D.K. kom fram utvändigt om den nya ledaren Dede de Mountauran (e. Magnificent Rodney) mitt i slutkurvan och kopplade omgående greppet. Det stod och vägde lite i början av upploppet, men sista 100 var Shogun D.K. klart starkast och gick undan till säker seger med flera längder. Segertiden stannade vid 1.14,2/2650 meter och förstapriset var 11.250 euro. För Iina Ahos del var det här fjärde montévinsten på fransk mark, men den första sedan augusti 2016.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.