Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andra raka för Diaghilev

Foto: ALN
Diaghilev med sin tränare och kusk Jörgen Westholm. Foto: ALN

Jörgen Westholm reste ned till Vincennes för att köra egentränade Diaghilev. Femåringen fick en dryg inledning i tredjespår, men kunde trots det plocka hem segern.

Publicerad:

Jörgen Westholms Diaghilev (e. Goetmals Wood) fortsätter att imponera i Frankrike. Under söndagen debuterade han på Vincennes tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm i sulkyn. Femåringen fick en vid inledning på loppet och var hängandes i tredjespår i drygt 700 meter. Westholm gled sedan framåt mot ledningen och fick överta densamma drygt 1200 meter från och öppnade sedan första 1100 meterna på 1.12,2.

Trots den tuffa inledningen hade Diaghilev orken att hålla undan över upploppet. Detta före bra avslutande Diamant d'Isques och Declic du Soleil. Den senare körd av Björn Goop. Diaghilev kom i mål på 1.13,2a/2100 meter och förstapriset i loppet var 16.200 euro.

Diaghilev har fått en riktigt fin start på 2018 och står noterad för två segrar och en andraplats på tre starter. För Westholms del var det här första framträdandet som kusk på Vincennes sedan september då han körde On Track Piraten i Trotting Masters. Senast han vann på Vincennes var i november 2016 då han satte dit Balzac du Chatelet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.