Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åttaårigt sto i topp

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Alessandro Gocciadoro vann efter smyglopp. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Alessandro Gocciadoro-tränade Peace Of Mind segrade i både försök och final i ”Kommunloppet” i italienska Montegiorgio.

Publicerad:

Det var tre försökslopp och Peace Of Mind (e. Uronometro) vann sitt väldigt enkelt från ledningen på 1.12,0a/1600 meter. Övriga försöksvinnare blev Tamure Roc (e. Exploit Caf) för Santo Mollo på beskedliga 1.14,2a/1600 meter samt Suertés Cage (e. Igor Font, finalfyra) med Enrico Bellei på 1.11,1a/1609 meter.

I finalen lottades åttaåriga stoet Peace Of Mind till innerspår bakom bilen för Alessandro Gocciadoro. Ledningen tog försöksvinnaren Tamure Roc medan Peace Of Mind kunde smyga med i vinnarhålet. Över upploppet spurtade sedan Gocciadoros sto till en ganska säker vinst via open stretch. Drivningen var inte den snyggaste man sett, men Peace Of Mind kom i mål på 1.10,9a/1600 meter, vilket var nytt rekord för loppet då det gäller själva finalen. Förstapriset var 37.720 euro. Tamure Roc hade som tvåa långt ner till tredjeplacerade Rugiada SMS (e. Felix del Nord).

Peace Of Mind hade innan hon kom till Alessandro Gocciadoro bland annat tränats av Holger Ehlert, Thierry Duvaldestin och Fabrice Souloy. Det var just i Souloys regi som hon segrade i Prix Bettina på Vincennes med Björn Goop i vagnen i maj 2015. I september förra året vann hon ett av heaten i Championato Europe i Cesena för att sedan förlora skiljeheatet mot Ringostarr Treb. Det här var årets fjärde seger, men tidigare har det bara handlat om mindre lopp. Däremot slutade hon tvåa bakom Timone Ek i Gran Premio Turilli så sent som den 8 oktober i år.

I fyraåringsloppet Premio San Paolo (grupp III) imponerade Uno Italia (e. Conway Hall) stort för Lorenzo Baldi från dödens på 1.12,0a/1600 meter. Här var förstapriset 16.744 euro. Det här var årets fjärde seger, men den klart största hittills.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.