Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bara tvåa – vann ändå

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Yoann Lebourgeois inledde den fina dagen på Vincennes tros att han bara var tvåa i mål. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Det är fyra grupp-löpningar på programmet i dag på Vincennes och Yoann Lebourgeois inledde trots att han inte var först i mål.

Publicerad:

I grupp II-löpningen Prix Louis Tillaye över 2.700 meter i monté för treåringar tog Guerilla de Simm (e. Brillantissime) ledningen och fick Gainsborough (e. Bird Parker) först i rygg och sedan utvändigt. Ledaren höll hela vägen, men domarna valde att diska henne för orent trav. Då blev det istället väldigt enkelt för Yoann Lebourgeois och Romain Derieux-tränade Gainsborough. Alltså samma tränare som tidigare i år vann Elitloppet med Dijon.

Segertiden blev beskedliga 1.16,2/2.700 meter och förstapriset var 45.000 euro. Det här var årets fjärde seger.

Yoann Lebourgeois spårade även i det längsta med Gondole Jenilou (e. Goetmats Wood) i grupp II-loppet Prix Reine du Corta för treåriga ston över 2.175 meter. På upploppet visade dock Gunilla d'Atout (e. Ready Cash) den bästa inställningen och avgjorde säkert före vasst avslutande Girls Talk. Segertiden skrevs till 1.13,4/2175 meter och i sulkyn bakom det Sébastien Guarato-tränade stoet satt Eric Raffin. Förstapriset var 45.000 euro. Det här var sjätte segern i åttonde starten.

I Grupp III-loppet Prix du Languedoc över 2.700 meter ströks Robert Berghs Mindyourvalue W.F. efter värmningen. Detta eftersom han inte hade vaccinationspapperen i ordning. Nu avgjorde istället favoriten Chica de Joudes (e. Jag de Bellouet) från dödens för Alain Laurent. Det här var årets sjunde seger, varav den sjätte på Vincennes! Segertiden blev 1.13,3/2850 meter och förstapriset var 36.000 euro.

I grupp II-loppet Prix Abel Bassigny för treåriga hingstar och valacker bjöd Eric Raffin segermaskinen Gotland (e. Ready Cash) på en perfekt resa i vinnarhålet. Över upploppet avgjorde ekipaget sedan säkert på 1.14,3/2175 meter. Förstapriset var 45.000 euro och det handlade om tionde segern i 14:e starten. Tränar gör Philippe Allaire.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.