Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh-succé i Paris

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Robert Berghs Mindyourvalue W.F. tog andra raka segern på fransk mark. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Robert Berghs Mindyourvalue W.F. imponerade när han både slog Rajesh Face och de övriga i fyraåringsloppet Prix de Picardie på Vincennes.

Publicerad:

Körande Yoann Lebourgeois var bra med från start bakom Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) och kunde tidigt ta spets för att sedan släppa till Adrian Kolgjinis Rajesh Face (e. Raka Mirchi). Därefter övertog i sin tur Diego de Bomo (e. Prince d'Espace) spetsen, men Yoann Lebourgeois var fortsatt offensiv med Robert Berghs häst och tryckte sig åter till täten. Första 1350 gick efter 15.5 och de inledande 1850 på 1.14,2.

I utgången av sista kurvan började Rajesh Face tröttna samtidigt som Mindyourvalue W.F. fortsatte att mala på till säker vinst. Det var Direct Way (e. Quaker Jet) och Diable de Vauvert (e. Prince d'Espace) som var närmast efter i mål. Segertiden blev 1.13,6/2850 meter och förstapriset var 40.500 euro. Det handlade om hästens andra raka seger på fransk mark eftersom han även segrade i Prix de Thoissey på Vincennes så sent som den 25 november!

Rajesh Face fick nöja sig med femteplatsen (4.500 euro) i sin Frankrikedebut medan Fredrik Wallin-tränade Inga In Heaven var klart godkänd i skymundan som sjua (900 euro).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.