Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bird Parker starkast

Foto: MATILDA ÖHRMAN
Bird Parker var starkast till slut i Prix du Bourbonnais. Foto: MATILDA ÖHRMAN

Den forne Haper Hanovers-vinnaren Bird Parker tog skalpen på franske nationalikonen Bold Eagle i Prix Bourbonnais medan Jerry Riordans Ringostarr Treb säkrade en Prix d'Amerique-biljett tack vare sin tredjeplats.

Publicerad:

Förra året segrade Bold Eagle (e. Ready Cash) i detta B-lopp närmast före Daniel Redéns Lionel (e. Look de Star). I år fick dock Sébastien Guaratos sexåring dock ge sig mot urstarke Bird Parker (e. Ready Cash). Detta sedan körande Jean Philippe Monclin följt med i rygg på Bold Eagle i tredjespår och sedan kämpat ner den sistnämnde över upploppet. Bird Parker öppnade förövrigt ovanligt snabbt och var omgående långt framme i lämplig position. Det var annars Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb (e. Classic Photo) som ganska tidigt kunde köra sig till spets för Gabriele Gelormini för att sedan släppa till femårige Carat Williams (e. Prodigious). Bold Eagle övertog därefter ledningen inför upploppet, men hade alltså inget svar mot Bird Parker. Den sistnämnde har på sistone matchats mycket i löpningsserien Tour Europeen, som han förövrigt vann, och bland annat vunnit halvstora lopp i Schweiz, Belgien och Tyskland. Nu slog han större delen av världseliten på Vincennes i Prix Bourbonnais och fick förstås en Prix d'Amerique-biljett. I år slutade hästen oplacerad i det loppet medan han var sjua 2016.

Bold Eagle höll till andraplatsen, men hade nog fått svårt att hålla undan för Ringostarr Treb om denne fått fritt sputrutrymme lite tidigare. Nu räckte det ändå till tredjepriset och därmed också en Prix d'Amerique-plats för Jerry Riordans springare. Förra året hade Jerry som bekant med Treasure Kronos i Prix d'Amerique. Förstapriset i eftermiddag var 54.000 euro medan Ringostarr Treb fick 16.800 euro. Daniel Redén då? Jo, Propulsion (e. Muscle Hill) var den som lyckades bäst med en fjärdeplats. Örjan Kihlström smög med i fjärde-femte invändigt och hittade en lucka i utgången av sista kurvan. Propulsion raketspurtade, men var lite för sent ute för att kunna ordna en ny Prix d'Amerique-biljett.

Lionel kördes av Björn Goop och klarade femteplatsen efter att ha fått ett ganska tufft lopp. Nia i mål inkom Wild Honey, som fick en vilsam resa i tredje-fjärde par invändigt. Conrad Lugauers Spartan Kronos kunde inte ta så mycket till slut efter att ha hamnat sist utvändigt i kön.

Segertiden blev 1.12,4/2850 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.