Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blandat för Goop

Foto: JEANNIE KARLSSON/KANAL 75
Julio de Luxe var duktig trea i montélopp på Vincennes. Foto: JEANNIE KARLSSON/KANAL 75

Candor Hall hade nya problem - men Julio de Luxe gjorde det bra som trea i montéloppet Prix Paul Buquet på Vincennes.

Publicerad:

Monté SM-vinnaren Candor Hall (e. Adams Hall) besvärades av en hovböld i första starten på fransk mark, men fick det inte att stämma i dag heller. Sofia Adolfsson tappade mycket mark i starten i detta grupp II-lopp, som kom iväg först i tredje försöket. Hon anslöt i sjätte par invändigt, men ekipaget var chanslöst till slut och tappade mycket sista 300. Istället var det Björn Goops andrahäst i loppet, Julio de Luxe (e. Juliano Star), som fick försvara de svenska färgerna. Åttaåringen gjorde det bra, efter det att Alexandre Abrivard serverat honom en fin resa i tredje par invändigt. Julio de Luxe hade greppet en bit på upploppet, men kunde inte svara duon Veloce du Banney (e. Quaro, ledningen) och Alfa Sator (e. Paris Haufor, andra ytter).

Franck Nivard segrade knappt med den Franck Leblanc-tränade åttaåringen Veloce du Banney på 1.13,5/2850 meter. Förstapriset var 54.000 euro medan Julio de Luxe fick 16.800 för sin tredjeplats. Det här var första segern hittills i år för Veloce du Banney.

I montéloppet Prix Urgent (grupp III) blev det mera Franck Nivard med favoriten Elladora de Forgan (e. Gazouillis), men det var långt ifrån odramatiskt. Treårsstoet fick en bra resa i andra par utvändigt, men hade svårt att hålla sig i rätt riktning och bröt ut väldiga över upploppet. På mållinjen var hon ändå först och kunde via 1.15,1/2700 meter lägga beslag på förstapriset på 40.500 euro. Även här är det Franck Leblanc som tränar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.