Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle hade problem

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Bold Eagle hade problem med ett bakben och var i början av veckan osäkert startande. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Bold Eagle hade problem med en blodsutgjutning under ena bakknät och i början av veckan var tränaren Sébastien Guarato tveksam till start i Prix de Bretagne.

Publicerad:

Förra året ströks Bold Eagle efter värmningen på Vincennes eftersom han då fortfarande hade känning av en hovböld. I går kom den dubble Prix d'Amérique-vinnaren till start i Prix de Bretagne (första B-loppet), men underpresterade som fyra. Tränaren Sébastien Guarato ville inte skylla förlusten på något, utan ansåg att Bold Eagle förlorat mot bra hästar. Men samtidigt berättade han, efter frågor från Equidias Audrey Fournier, om de problem som hästen hade före söndagens start.
– Jag ville inte oroa någon, det var ett problem som vi fixade ganska snabbt. Bold Eagle hade en stor hematom (blodsutgjutelse) under ena bakknät inni i låret. Jag körde jobb med honom förra veckan och då travade hästen lite dåligt. Vi visste inte varför och åkte till veterinären. Tre-fyra dagar efter det där jobbet kom hematomen för att sedan försvinna lika snabbt. Vi hade hjälp av en osteopat och jobbade också själv med hästen.

Guarato var inte besviken över förlusten som sådan, utan mera på Bold Eagles uppträdande i Prix de Bretagne.
– Det som plågar mig var att Franck Nivard i dag inte hade något i händerna bakom Bold Eagle. Hästen var trög, inte energisk. Redan i backen var Bold Eagle slagen, men kämpade vidare eftersom han är Bold Eagle. Den här veckan har vi inte gjort mycket; vi kunde inte gärna väcka honom på grund av det här. Under fredagen körde jag lite hemma, kanske lite för hårt. Jag ville se hur han travade och han var perfekt. I nästa lopp drar vi skorna och ska prova att få honom lite mera energisk, så får vi se hur det går. Den sista veckan har varit svår, i början av veckan trodde vi inte på någon start, sade Sébastien Guarato vidare till Equidia.

Franck Nivard var också besviken över Bold Eagles insats när han intervjuades av Equidias Olivier Thomas.
– Jag är besviken, jag kan inte vara annat. Hästen fick en fin resa, det kunde inte gärna ha blivit bättre än ryggen på Davidson du Pont. Jag trodde att vi skulle komma förbi den hästen inne på upploppet, men Bold Eagle accelererade inte när han borde ha gjort det. Det här var ingen bra början på vintern.

Nästa lopp för Bold Eagle? Det blir Prix Prix du Bourbonnais söndagen den 9 december. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.