Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Burkes stjärnsto i topp

Foto: Simon Hagen/stalltz.se
Hannelore Hanover vann Arthur J Cutler Memorial trots ett tolftespår bakom bilen. Foto: Simon Hagen/stalltz.se

Hannelore Hanover gjorde det – men inte utan dramatik.

Publicerad:

Efter en perfekt smygresa i andra par utvändigt i Arthur J Cutler Memorial trodde nog de flesta att Hannelore Hanover (e. Swan For All-High Sobriety) skulle vinna enkelt för Yannick Gingras. Men i mål skiljde bara hals till vinnarhålets Will Take Charge (e. Kadabra-Celebrity Angel) och Ron Burkes ledare Crazy Wow (e. Crazed-No Pan No Gain) var endast längden efter i mål. Segertiden skrevs till 1.09,6a/1810 meter och förstapriset var 91.250 dollar. Åke Svanstedts Resolve vann det här loppet på Meadowlands både 2016 och 2017 och förra året slutade Crazy Wow tvåa.
– I början av upploppet trodde jag att vi skulle vinna enkelt. Men Will Take Charge blandade sig i leken och det var först på mållinjen som jag kände att vi hann dit. Hannelore Hanover kom igång sent i loppet, sade Yannick Gingras till http://www.drf.com.
Hannelore Hanover blev utsedd till Årets Häst i USA under 2017, men inledde faktiskt det året med förlust. Ron Burke tog ut henne i ett lopp på Miami Valley den 7 maj och hästen slutade tvåa. Det här var förövrigt dagen efter Resolves seger i Arthur J Cutler Memorial. Hannelore Hannover fanns med i Elitloppsdiskussionerna i fjol, men dessa rann ut i sanden efter den starten. Och i år har hon inte varit med i den diskussionen.

Jimmy Takter ordnade en passgångarseger på Meadowlands. Det var treårige Decoy (e. Somebeachsomewhere-Live Entertainment) som spurtade till vinst för David Miller på 1.09,1a/1609 meter och tjänade 5.000 dollar. Det var årsdebut och hästens andra seger hittills. Betydligt mer pengar blev det för Takter på Yonkers Raceway, där han bokförde sig för två tränarsegrar i passgångarlopp. Femårige Western Fame (e. Western Ideal-Shyaway) segrade knappt från spets för Marck Macdonald på 1.09,9a/1609 meter. Förstapriset var 20.000 dollar. Samme Macdonald vann även med Takters åttaårige passgångare Sunfire Bluechip (e. American Ideal-Shot Togo Bluechip) från ledningen på 1.10,1a/1609 meter. Här var segerchecken 12.500 dollar.

Åke Svanstedt fick två tränarsegrar på Pocono Downs. Fyraåriga stoet Via Lattea It (e. Gruccione Jet-Melodiass) spurtade hem ett lopp i Bobby Weiss Series för tre- och fyraåriga ston för Simon Allard. Förstapriset var 15.000 dollar och segertiden blev 1.11,3a/1609 meter. Åkes treåriga passgångare Kimberlee (e. Rock N Roll Heaven-Village Mirage) vann knappt från ledningen för Marcus Miller. Även här var förstapriset 15.000 dollar och segertiden skrevs till 1.10,2a/1609 meter.

Anette Lorentzon ordnade en tränarseger på Miami Valley. Det var treårige High Definition Ås (e. Dejarmbro-High Musclemass) som spurtade till vinst för Chris Page. Segerchecken var 7.500 dollar och tiden 1.13,2a/1609 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.