Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cleangame övertygade igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Cleangame. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Trots en tuff resa var det inget snack om saken. Jean-Michel Bazires Cleangame stod i en klass för sig i finalen av Grand National du Trot.

Publicerad:

Det blev ingen enkel väg till seger i finalen av Grand National du Trot (€130.000, grupp II) för Jean-Michel Bazires Cleangame (e. Ouragan de Celland), men när loppet skulle till att avgöras var han trots det smått överlägsen sina konkurrenter.

Eric Raffin körde Cleangame och ekipaget gick tidigt på via tredjespår från sina dubbla tillägg. I tredjespår blev man hängandes och det var först knappa kilometern från mål som Cleangame kunde överta kommandot.

Från den positionen närmast defilerade Cleangame till seger och han vann loppet på 1.11,5/2900 meter. Segern i finalen av Grand National du Trot var värd 58.500 euro och Cleangame vann närmast före Eclat de Gloire och Calaska de Guez.

Det här var Cleangames tolfte seger för året.

Earl Simon fick nöja sig med andrapriset i finalen av femåringsloppet Le Trot Open des Regiones (grupp III) med en samlad prispott på 80.000 euro. Earl Simon, med Franck Ouvrie i sulkyn, kopplade greppet i början av upploppet, men kunde inte freda sig mot Eric Gilles Blot-tränade Echo de Chanlecy (e. Quinoa de Gers) den sista biten. Tony Le Beller körde segraren och ekipaget kom i mål på 1.14,6/2850 meter. Segern betalade 36.000 euro.

Jarmo Niskanen var inte på plats på Vincennes denna tävlingsdag. Han var nämligen i Amiens och körde egentränade Hyacinthe Daxel (e. Love You) till seger. Det tvååriga stoet gjorde karriärens första start och vann loppet på 1.18,9/2400 meter. En seger som var värd 4.950 euro.

I finalen av Le Trot Open des Regiones för de treåriga hästar gick segern till Sylvain Roger-tränade Gimy du Pommereux (e. Coktail Jet) tillsammans med Matthieu Abrivard. Efter ett lopp först utvändigt om ledaren kopplade hingsten greppet in på upploppet och höll sedan förtjänstfullt undan för övriga.

Gimy du Pommereux tog karriärens tredje seger i den tionde starten när han vann grupp III-loppet på 1.16,0/2850 meter. Han vann närmast före Golden Visais och Gemme de Busset och segern var värd 31.500 euro.

Det avgjordes också en final i Le Trot Open des Regiones för fyraåriga hästar (grupp III) och där var Gregory Thorel-tränade Fifty Black (e. Ni Ho Ped d'Ombree) starkast. Den fyraårige hingsten tog årets femte seger när han, tillsammans med Anthony Barrier, var först över linjen på 1.14,0/2850 meter.

Kretsen kring Fifty Black kunde kvittera ut 36.500 euro för segern som togs närmast före Fontaineauxperles och French Man.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.