Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danske kriterievinnaren siktas mot Kungapokalen

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Cuba Libre Ice med Peter Untersteiner i sulkyn. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Derbyt på Charlottenlund är årets stora mål, men först väntar Kungapokalen i Sverige. Johan Untersteiners Cuba Libre Ice ska årsdebutera i uttagningarna till det klassiska årgångsloppet.

Publicerad:

Sex segrar på elva starter – däribland i Danskt Travkriterium. Cuba Libre Ice var fjolårets främste treåring i Danmark och tränaren Johan Untersteiner hoppas förstås att Great Challenger-sonen ska försvara sin position som kulletta i år. Siktet är inställt på det danska derbyt som avgörs den sista söndagen i augusti.
– Jag vet mycket väl att konkurrenterna också blir bättre, men jag tror och hoppas att vi kan få honom lite starkare till fyraårssäsongen. 3000 meter i derbyt ser jag som en fördel – ju längre desto bättre – då han är mer stark än speedig, säger Johan Untersteiner till Travservice.dk.

Av den anledningen finns inte Sprintermästaren på hemmabanan Halmstad med i planeringen i nuläget. Cuba Libre Ice är visserligen anmäld, men Untersteiner tror att distansen är i kortaste laget. Däremot är ett annat svenskt årgångslopp högaktuellt.
– Det stora målet är självklart Danskt Travderby, men målsättningen är att han ska årsdebutera i uttagningarna till Kungapokalen den 27 april, säger Johan Untersteiner till Travservice.dk.

Cuba Libre Ices senaste start var i Ålborgs treåringschampionat där han lade beslag på segerchecken på närmare 200 000 kronor. Totalt har han sprungit 765 686 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.