Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delia du Pommereux plockade hem genrepet

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Franck Nivard körde Dela du Pommereux till seger. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Tio framgångsrika femåringar gjorde upp i Prix Jockey som ett led i matchningen mot Criterium des 5 Ans. Starkast var stoet Delia du Pommereux trots ett lopp mestadels utvändigt om ledaren.

Publicerad:

Måndagens tävlingar på Vincennes avslutades med Prix Jockey (€120.000) öppet för ston och hingstar. Ett lopp där många tränare väljer att genrepa sina hästar inför storloppet Criterium des 5 Ans (€240.000) på Vincennes första september. Tio hästar gjorde upp i Prix Jockey där förstapriset uppgick till 54.000 euro.

Franck Nivard och Sylvain Roger-tränade Delia du Pommereux (e. Niky) var starkast till slut. Trots ett lopp mestadels utvändigt om ledaren. In på upploppet hade Delfino greppet, men Matthieu Mottiers styrning galopperade kort senare som slagen. Diable de Vauvert och Davidson du Pont försökte blanda sig i det hela till slut, men fick nöja sig med andra- respektive tredjepriset.

Delia du Pommereux kom i mål på 1.13,4/2700 meter och tog karriärens tionde seger. 

Loppet föranleddes av dramatik. Detta sedan Darling de Reux och Diable de Vauvert krokat ihop i en av de ogiltliga starterna. Alexandre Abrivard, som var tilltänkt kusk bakom Darling de Reux, åkte i backen, men tog sig kort senare upp för egen maskin. Darling de Reux kom inte till start i loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.