Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnaren enorm

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Kretsen kring Cokstile efter segern i norska derbyt ifjol. Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Fjolårets norska derbyvinnare Cokstile stod för en häftig årsdebut på Bjerke. Nu hoppas Jan Kristian Waaler på inbjudningar till större uppgifter.
– Vi svarar ja till alla inbjudningar gällande storlopp, säger han.

Publicerad:

Cokstile tog hand om ledningen inledningsvis och öppnade i 1.06-fart. Man släppte sedan kommandot till Donatomite, men kunde sedan efter lucka smälla till med att vinna på 1.10,8a/1609 meter i årsdebuten. Donatomite höll farten bra och slutade tvåa på 1.10,9a/1609 meter.

Fyraårige Bokli Rapp förtjänar också att nämnas efter segern tillsammans med sin tränare Geir Flåten. Det blir en häst att räkna med i de större loppen både i Norge och Sverige senare i år.

Treårige Rappstjernen avslutade sista 500 meterna efter snabba 1.21,6 och kom i mål på 1.31,3/2140 meter. Öystein Tjomsland både tränar och körde till seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.