Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnaren flyttar hem till Danmark

Foto: MIA TÖRNBERG
Axel är tillbaka på dansk mark igen. Derbyvinnaren från 2016 lämnade Franck Nivards stall efter två starter. Foto: MIA TÖRNBERG

Efter två månader och lika många starter lämnar Axel Franck Nivards regi. Den danske derbyvinnaren flyttar nu tillbaka till amatörtränaren Karsten Holms stall på Jylland.

Publicerad:

Efter derbysegern 2016 har Axel haft det svårt på tävlingsbanan. I november valde kretsen runt hästen att sätta honom i träning hos Franck Nivard i Frankrike, men knappt två månader senare är sexåringen tillbaka hos Karsten Holm och Ellen Piltoft i Danmark, skriver travservice.dk.
– Axel hade problem att finna sig tillrätta på Grosbois och så saknade Ellen honom något förfärligt mycket, säger Karsten Holm till den danska webbplatsen.

Det blev endast två starter i Nivards regi med en femteplats på Vincennes nyårsdagen som bästa resultat. Axel kan dock snart få chansen till revansch på den franska banan, berättar hans nygamle tränare.
– Vi har inte tappa lusten till att starta Axel i Frankrike. I februari finns det tre lopp som han står bra inne i så han kanske startar på Vincennes snart igen.

Axel har tagit 17 segrar på 30 starter och tjänat över 1,7 miljoner danska kronor. Mer än hälften av den prissumman sprangs in under fyraårssäsongen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.