Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Detroit Castelets tillbaka

Foto: Letrot.com
Matthieu Abrivard. Foto: Letrot.com

Det blev en stor överraskning i Grupp II-loppet Prix Robert Auvray. När krutröken lagt sig stod Detroit Castelets som segrare.

Publicerad:

Jean Michel Bazires löfte Davidson du Pont var spelad till stor favorit i Grupp II-loppet, enbart öppet för femåriga hästar, Prix Robert Auvray (€120.000) på Vincennes. Knappt 2000 meter kvar till övertog man också kommandot i loppet och såg ut att gå mot tredje raka segern när fältet gick in i sista sväng. In på upploppet tappade dock hästen stilen och övergick i galopp när Sylvain Roger tryckte till med egentränade Delia du Pommereux.

Delia du Pommereux höll bra, men fick nöja sig med andrapriset. Först över linjen var nämligen Matthieu Abrivard tillsammans med Jean Luc Dersoir-tränade Detroit Castelets (e. Neoh Jiel) som stod för en härlig avslutning.

Detroit Castelets inledde karriären mycket lovande med sex segrar på sina tio första starter, men har efter det inte fått det att stämma. Det här var hästens första triumf sedan januari 2017. Segertiden denna gång skrevs till 1.14,0/2850 meter och förstapriset uppgick till 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.