Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Diamondwind vann Kriteriet

Foto: Martin Timm Holmstav
Peter Untersteiner vinner danska Kriteriet med Diamondwind. Foto: Martin Timm Holmstav

Danska Kriteriet gick till Sverige, Diamondwind och Peter Untersteiner. Ekipaget ledde varenda meter i treåringarnas uppgörelse.

Publicerad:

Peter Untersteiner hade klart för sig redan i inledningen. Han skulle till ledningen med egentränade Diamondwind (e. Wishing Stone) och från den positionen höll man sedan hela vägen. Ekipaget fick dock inte någon enkel väg till segern i det danska Kriteriet som avgjordes på Charlottenlund, men trots att både Dontpaytheferryman och Donatello Garbo gav Diamondwind varsin tryckare han han styrkan att gå undan till säker seger. En seger som var värd 310.000 danska kronor och som togs på 1.15,3a/2500 meter.
– Vi har haft tur och lyckats pricka formen helt perfekt. Hästen hade aldrig vunnit lopp förrän senast i försöket. Nu drog vi alla växlar och det lyckades. Hästen har blivit ganska snabb ut och han avgjorde starten på fint sätt, sade Peter Untersteiner.

Väl i ledningen öppnade Diamondwind första kilometern på 1.14,6.
– Vi fick två tryckare under vägen och det kostade, men min häst var starkast. Jag ville prova min häst i ledningen och kände att det fick bära eller brista och den här gången bar det.

Diamondwind tog sin andra seger i karriärens nionde start. Han vann närmast före Dumbo och Dontpaytheferryman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.