Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dreben d'Am avlade maiden

Foto: MIA TÖRNBERG
Åke Kristoffersson. Foto: MIA TÖRNBERG

Åke Kristofferssons Dreben d'Am har blivit diskvalificerad i nio av de tio senaste starterna, men under söndagen skötte sig femåringen sig och kunde ordna karriärens första seger.

Publicerad:

Åke Kristofferssons Dreben d'Am (e. Olimede) har diskvalificerats i majoriteten av sina starter hittills på tävlingsbanan, men under söndagen gick den femårige valacken ut i ett lopp på La Capelle där han skötte sig hela vägen och passerade mållinjen som etta.

Dreben d'Am fick en fin start från sitt bakspår bakom bilen och satt inledningsvis i tredje ytter. Drygt 1800 meter från mål satt man fjärde utvändigt. En position man lämnde för att gå med som tredje häst i tredjespår på sista bortre långsidan. Runt sista sväng styrde Åke Kristoffersson på i egen attack och det bet bra för Dreben d'Am som hade kopplat grepp in på upploppet. Femåringen vann till sist säkert, även om Dragon du Kahel avslutade piggt den sista biten.

Tillsammans med sin tränare i sulkyn avlade Dreben d'Am sin maiden i den 35:e starten. Förstapriset i loppet uppgick till 6.750 euro och totalt har Dreben d'Am sprungit in 29.080 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.