Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger för Bergh

Foto: KANAL 75
Robert Bergh kunde glädjas över en tränardubbel i Frankrike. Foto: KANAL 75

Robert Bergh ordnade en tränardubbel idag i Mauquenchy med fyraårige Timoko-sonen Daystar och Chemsak Vedaquais.

Publicerad:

I Prix Gerard Partois låg körande Dominik Locqueneux med som sexa-sjua på innerspår med Daystar för att efter halva loppet få andra par utvändigt. In i sista sväng forsade ekipaget till spets och höll undan med några säkra längder på 1.17,3/2.850 meter. Förstapriset var 7.650 euro och det här var hästens första seger på fransk mark (fyra totalt).

Seger nummer tvåa för firma Bergh/Locqueneux kom med femårige Chemsak Vedaquais (e. Coktail Jet) i Prix de L'Hippodrome de Bruyeres. Här avvaktade Locqueneux i fjärde par utvändigt för att sedan ta sats via tredjespår ut på slutrundan. Chemsak Vedaquais övertog ledningen 800 kvar och skaffade sig ett stort försprång in på upploppet. Han mattades lite sista biten, men det var aldrig någon fara för segern, som var hästens fjärde hittills i karriären och den andra i vinter.

Förstapriset var 9.000 euro och segertiden skrevs till 1.17,4/2.875 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.