Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Takter på Red Mile

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Storloppsvinnaren The Ice Dutchess fick nöja sig med ett andrapris på fredagen, men Jimmy Takter kunde ändå räkna in två tränarsegrar på Red Mile. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På fredagen var det de tvååriga stonas tur att göra upp i International Stallion Stake på Red Mile. Totalt kördes fem avdelningar för travare och i två av dem gick segern till Jimmy Takter.

Publicerad:

Asiago (e. Muscle Hill) inledde tävlingsdagen i Lexington med att vinna efter en löpning i rygg på ledande Princess Deo. Denne slogs av kort före mål och Asiago segrade med en hals på tiden 1.11,5a/1.609 meter.

Yannick Gingras satt i sulkyn bakom Asiago och han körde även Jimmy Takters andra vinnare för dagen – Whispering Oaks (e. Father Patrick). Hon spurtade till seger på insidan om ledande Speed Titan och höll ifrån sig Conway Kellyanne till seger på 1.11,2. Segermarginalen skrevs till en längd för Whispering Oaks som delägs av Stall Zet.

Övriga vinnare i International Stallion Stake var Special Honor (e Father Patrick), Evident Beauty (e. Trixton) 1,11,4 och så When Dovescry (e. Muscle Hill) som noterade den snabbaste segertiden. Rene Allards sto vann på 1.10 blankt närmast före Jimmy Takters The Ice Dutchess som hade samma tid i mål. Förstapriset i respektive avdelning uppgick till drygt 30.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.