Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elias nära första segern

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Marc Elias var inte långt ifrån att spräcka segernollan som kusk på fransk mark. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Marc Elias var i eftermiddag väldigt nära att sin första seger i Frankrike när Toddler gjorde debut på fransk mark i Vichy.

Publicerad:

På högervarvsbanan i Vichy var Marc Elias bra med från start och körde tidigt till spets med favoritspelade Toddler (e. From Above). Han tvingades kort senare släppa för att omgående gå ut i andraspår och så småningom få andra par utvändigt. Väl där kunde Elias sitta still till slutsvängen, då han attackerade via tredjespår. Med 100 kvar till mål såg det ut att gå vägen, men precis på mållinjen blev det svenska ekipaget avslaget av nioårige Azur du Lupin (e. Lourmarin). Snöpligt men andrapriset gav i alla fall 6.750 euro. Segertiden skrevs till 1.13,6/2975 meter medan Toddler noterade 1.14,2. Marc Elias har nu kört tolv lopp i Frankrike och platsat i hälften. Det är bara en seger som fattas.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.